2

 

Wij

carolus logo2017

In ons logo ziet u in een notendop waar onze school voor staat: een school waar iedereen welkom is en elk kind centraal staat.
Onze slogan is duidelijk: We vinden het immers belangrijk om kleur te geven aan persoonlijkheid, talenten en kijk op de wereld.
Een totale ontwikkeling voor iedereen.

Welkom

Geachte ouders,

Welkom op de website van de Vrije Basisschool Sint-Carolus. Onze school is gelegen aan de rand van het stadscentrum van Sint-Niklaas, op nog geen 100 meter van het stadspark en de ziekenhuizen.  Hier kan uw peuter, kleuter of lagere schoolkind bij ons terecht voor degelijk onderwijs. Via deze website kan u in een notendop kennismaken met onze school en blijft u op de hoogte van het reilen en zeilen ervan.

Onze website is opgebouwd rond drie kleurrijke pijlers:

de school de kinderen de ouders

Deze pijlers geven aan dat SAMEN school maken geen hol begrip is voor ons.  Als school proberen we de kinderen, ieder op zijn eigen tempo, zoveel mogelijk bagage mee te geven voor de rest van hun leven: niet alleen leerstof, maar ook technieken om leerstof te verwerken, te onthouden en toe te passen in alledaagse situaties. Tegelijk willen we dat de kinderen graag naar school komen, dat ze er vrienden maken en dat ze mooie herinneringen overhouden aan hun tijd in de basisschool. De ouders zijn hierbij onze belangrijkste partners.  Dit vertaalt zich naar een open communicatie (via formele en informele momenten) en een intense samenwerking (via bijvoorbeeld de ouderraad en verschillende  activiteiten in de klas,…).   

Neem rustig de tijd om deze website verder te verkennen en aarzel niet om bij mogelijke vragen, tips of bedenkingen ons een seintje te geven.  U vindt onze contactgegevens onder de rubriek ‘contact’.    


Dol-fijne groet,

Hilde Daelemans

Directeur