2

 

Kleuterschool

K1A Juf Carmen en Juf Els

 

carmen

In onze klas is Jules, de klaspop onze grote vriend.Elke morgen wekken we Jules met het goeiemorgenlied en dan zijn we klaar om een heleboel te ontdekken en te exploreren.In onze klas kunnen we naar hartelust fietsen, klimmen, glijden, in de zandbak spelen of kokerellen voor de poppen,….Af en toe komen we ook tot rust in de onthaalhoek en genieten we van het vertelmoment, de poppenkast of het zingen en dansen in de kring.Door te spelen en te werken worden onze vingers steeds vaardiger: we kunnen beter scheuren, knippen, puzzelen en experimenteren met allerlei materialen en technieken. In onze klas is het ontwikkelingsproces veel belangrijker dan het resultaat! We experimenteren dan ook een ganse dag door en leren allerlei vaardigheden op een speelse manier.Dagelijks werken de juffen ook aan zelfstandigheid! Wist je dat we al zelf onze jas aantrekken, zelfstandig naar toilet gaan en de blokken netjes opruimen.In het verslag dat de juffen meegeven, kan het thuisfront steeds genieten van het reilen en zeilen in de Julesklas. En dát is heel wat hoor!

K1B bij Juf Ann

Welkom in de Pooh-klas. Pooh is onze beste vriend en elke dag komt hij eens op bezoek.
Soms heeft hij een verrassing mee of hij wil eens lekker gek doen.
In ons klasje kan je je eigen zijn en lekker gaan koken in de poppenhoek of sportief zijn op het klimrek en de fietsen of knus in de bloementent genieten van een prachtig boek.
Een klas met veel mogelijkheden en ontdekhoekjes.
Samen werken we rond een thema dat dicht aanleunt bij de interesses van de kleuters.
Allerlei activiteiten worden ons voorgeschoteld : experimenteren met verf en verschillende technieken, denkactiviteiten, gezelschapsspelen, musiceren met instrumenten, gezellig verhalen vertellen…Kortom, te veel om op te noemen. Ook komen elke week twee leuke handpoppen in onze poppenkast piepen : Nellie en Cezar. Af en toe trekken we er ook op uit, naar het park, het toneel, de kinderboerderij, op schoolreis naar een superleuke speeltuin.
De moeite waard om Pooh te leren kennen !!!

K1C bij Juf Kim

Welkom in de giraffenklas! Hier kan je onze klaspop Lola steeds terugvinden in haar boom!
Van daaruit steekt ze haar lange nekje uit om te kijken wat wij allemaal beleven in onze klas.
Soms brengt ze ook iets mee voor ons in haar giraffentas, wat dan weer leidt tot leuke ontdekkingen, nieuwe woordenschat, een leuk spel, een mooi verhaal,…
We worden dit jaar wat meer zelfstandig, onze motoriek wordt al wat fijner, we maken wat moeilijkere puzzels,… Daarom biedt de klas voor iedereen wat wils. Een leuke bewegingshoek met glijbaan en kruiptunnel, een gezellig boekenhoekje voor wie het wat rustiger wil, een ontdekbak met telkens iets nieuws om mee te experimenteren,… Ook worden onze hoekjes naar gelang het thema aangepast, zodat wij ons niet rap gaan vervelen! En natuurlijk genieten we nog vaak van de gezellige momentjes in de kring met bijvoorbeeld een verhaaltje of poppenkast. Kortom, wij worden dit jaar samen al spelend lerend een stukje groter!!

K2A bij Juf Kathleen

kathleen In onze Garfieldklas staat experimenteren, inleven en plezier beleven centraal! We duiken elke week in een nieuw thema. We worden piraten die de zee veroveren, ridders en prinsessen in prachtige kastelen,beoefenen magie als echte heksen en tovenaars, en nog veel meer! Aan de hand van werkjes, liedjes, kringspelletjes, maar vooral ook door het aanbod in de verschillende hoeken, laten we het thema tot leven komen. Al spelend leren, dat is de bedoeling! Ook worden we dit jaar wat meer zelfstandig. Zelf onze jasjes aandoen, taakjes in de klas, zelf onze spullen nemen en opbergen… Hier groeien we van!
Natuurlijk mogen we ook Garfield niet vergeten! Die bekijkt al onze avonturen vanuit zijn poezenmand. Af en toe mag hij ook eens zijn zegje doen. En om de beurt mag hij gaan logeren bij een vriendje uit de klas. Zijn koffer staat al klaar, zijn jullie er ook klaar voor?
Het is belangrijk dat iedereen zich goed voelt in onze klas, en daar werken we samen aan, we zorgen voor elkaar! Zo wordt het alvast

 


 

K2B bij Juf Margriet

Welkom in de tweede kleuterklas B.

Omdat Cézar, de kikker, in allerlei activiteiten zijn steentje bijdraagt, noemen we onze klas “de kikkerklas”. Nelly, de muis, heeft ook een plaats in onze klas. Begin september hebben we nood aan een veilig, geborgen gevoel. Onze juf zorgt er daarom voor dat de dagen volgens een vast stramien verlopen en dat de klasinrichting rust en ruimte uitstraalt.
Bewegen en spelend ontdekken, staan de eerste maanden voorop. In onze knusse onthaalhoek is er ruimte om tot rust te komen en te luisteren naar verhaaltjes. Naarmate we ouder worden, willen we zelfstandiger zijn.
Wist je dat we onze jas zelf aantrekken, zelf onze koek nemen, werkmateriaal uit de kast nemen en weer opruimen na de activiteit.
Door spelen en werken worden onze vingertjes steeds vaardiger: we kunnen steeds beter knippen, scheuren, kleuren en al schilderend vorm geven aan de
wereld rondom ons. Niet dat de juf het resultaat van onze werklust het belangrijkst vindt. Experimenteren en het ontwikkelingsproces zijn minstens zo belangrijk!!
‘s Maandags kleeft juf een brief in ons heen-en-weer schriftje met daarop heel wat informatie over de week die voor ons ligt. Zo kunnen jullie meegenieten van wat er in de klas zal gebeuren.


En dat is heel wat…

 


 

K3A bij Juf Karolien

Ja, wij zijn de laatstejaars van de kleuterschool. Wij werken dan ook heel hard: taal, begrippen, rekentermen, motoriek,...
Alles wat de vorige juffen ons hebben geleerd wordt verder uitgediept en verfijnd want dan komt er een grote stap.
De juffen van de 3de kleuterklas leren ons dat zelfstandig werken een gewoonte wordt.
Als voorbereiding op het eerste leerjaar zijn er de brugactiviteiten en dansend maken we kennis met de schrijfpatronen. Af en toe werken we samen en maken we kennis met de leerlingen en de juffen van het 1ste leerjaar.
De kleuterschool sluiten we af met een slaapavontuur op school, ssst...

 


 

K3B bij Juf Peggy


 

Ik ben juf Peggy.
Mijn klas lijkt een beetje op een bos … het Fabeltjesbos.
Hier wonen meneer De Uil, Zoef de haas, mevrouw Ooievaar, Stoffel de schildpad en heel veel andere grappige, boeiende en ook leerrijke beesten. Samen met hen gaan we een heel jaar lang op ontdekking.

Als grootste kleuters van de school zijn we erg nieuwsgierig. We gaan dan ook vaak op pad en op verkenning: in onze stad, in het bos en het park, naar de zoo, …

In de derde kleuterklas werken we hard: taal, begrippen, rekentermen, motoriek,... Alles wat de vorige juffen ons hebben geleerd, wordt verder uitgediept en verfijnd.
We leren eerst en vooral om alles ZELF te doen. Zelfstandigheid en zelfredzaamheid zijn erg belangrijk als we volgend jaar naar het eerste leerjaar in ‘de grote school ‘ te gaan.

In de kring maken we tijd om veel te vertellen, boekjes te luisteren, filosofeergesprekjes te houden, spelletjes te spelen en samen problemen op de lossen.

Niet alleen de juf kiest wat we gaan leren en doen. Ook de kleuters mogen aangeven wat hen interesseert, waar ze meer over willen weten, wat ze willen knutselen of waar ze mee willen experimenteren. We stimuleren leergierigheid of ‘de goesting van curieuzeneuzen’.

Kortom… er valt heel wat te beleven in het Fabeltjesbos.